LOSTilburg

Opgericht in 2018

In meerdere steden in Nederland worden Linux Gebruikers Groepen georganiseerd. In het zuiden van het land onder meer in Nijmegen en Den Bosch. En nu dus ook in Tilburg.

Oprichting

Begin 2018 besluiten Ad Hendrikx en Donné Brok tot het oprichten van een Tilburgse Linux & Open Source groep.

Donné Brok is mede-oprichter van de Linux User Group Nijmegen en pas sinds korte tijd woonachtig in Tilburg. Ad Hendrikx is mede-oprichter en directeur van Hendrikx-itc, een Tilburgs ict-bedrijf.

Doel

De ervaring in Nijmegen en Den Bosch is dat er maar weinig beginnende Linux-gebruikers naar bijeenkomsten komen. De bijeenkomsten worden voornamelijk bezocht door mensen die in hun werk met Linux en Open Source in aanraking komen.

De voornaamste doelen van onze bijeenkomsten zijn dan ook:

  • vergroten van kennis over linux/open source-onderwerpen
  • uitwisselen van ervaringen

Opzet van de bijeenkomsten

Iedere bijeenkomst zal bestaan starten met één of twee sprekers die een specifiek onderwerp brengen. De bedoeling is dat er ook voldoende ruimte is om vragen te stellen en aanvullingen te geven. Juist die interactie levert vaak interessante bijeenkomsten op.

Na de sprekers zal er nog ruimte te zijn om informeel wat na te kletsen. Natuurlijk met wat te drinken erbij.

Toekomst

Mogelijk dat we vanuit deze groep in de toekomst ook wel andere bijeenkomsten kunnen organiseren, zoals hulp bij overstappen op Linux of keuzes van een distributie.

Tijd en locatie

De bijeenkomsten worden gehouden in het kantoor van Hendrikx-itc op Spoorlaan 346 in Tilburg. De aanvang is 20 uur en de entree is gratis. Aanmelden is niet nodig.

Wil je op de hoogte worden gehouden van de bijeenkomsten, stuur dan een mail aan info@lostilburg.nl