#008 13 mei 2019

Peter Martin (db8) - Internet of Things

Internet of Things (IoT) heeft de laatste jaren een grote vlucht genomen. IoT is de uitbreiding van internetconnectiviteit naar fysieke apparaten en voorwerpen. Tegenwoordig worden er allerlei apparaten verkocht die via het internet met een mobiel te bedienen zijn.

In 2014 kwam de ESP8266 op de markt. Het wifi-printplaatje dat oorspronkelijk 5 dollar kostte, maakt het mogelijk om zelf met IoT te kunnen communiceren. Hoe kunnen IoT apparaten met elkaar communiceren? Hoe verbind je ze bijvoorbeeld aan je website?

Peter vertelt iets over Internet of Things, het MQTT communicatieprotocol, hoe je een ESP8266 kunt flashen om eigen scripts te gebruiken, en hoe je MQTT kunt implementeren met IoT. Als de techniek het toe laat, geeft hij een live demo met lokale webserver, een Joomla website + IoT.

Peter Martin

Peter houdt van de vrijheid en de mogelijkheden die open source-software aan gebruikers biedt en het kennisdelen dat je alleen kunt vinden binnen open source communities.

Sinds 2005 is Peter actief in de internationale Joomla CMS community. Hij is een van de Global Moderators op Joomla forum en is actief geweest in het Joomla Community Leadership Team, Operations Department Coordinator, Joomla Board of Directors, Mentor voor Google Summer of Code (GSoC) 2016 + 2017.

In 2007 is hij eindelijk helemaal overgestapt op Linux en sinds 2012 organiseert hij maandelijkse bijeenkomsten voor de Linux Usergroup Nijmegen Verder organiseert hij Open Coffee Nijmegen (een maandelijks netwerkevenement voor kleine bedrijven en zelfstandigen) en een tweemaandelijkse Joomla User Group.

Met zijn bedrijf db8 (db8.nl) geeft Peter sinds 2005 Joomla ondersteuning aan bedrijven en organisaties: technische ondersteuning, training, programmeren van maatwerk extensies, website optimalisatie. Peter is mede-oprichter van data2.eu - een website met webapplicatie om bedrijven te helpen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) te voldoen.

LOSTilburg

De bijeenkomsten worden gehouden in het kantoor van Hendrikx-itc op Spoorlaan 346 in Tilburg. Vanaf 19.30 uur is er koffie. De aanvang is 20 uur.
Aanmelden voor de bijeenkomsten hoeft niet, maar vinden we wel handig (per mail of op meetup).
De entree is gratis. Een kleine bijdrage in de onkosten is welkom.

Wil je op de hoogte worden gehouden van de bijeenkomsten, stuur dan een mail aan info@lostilburg.nl